Ga naar de inhoud
Home » Hemelse liedjes

Hemelse liedjes

Engelen zingen graag. Dat is bekend. Ze zingen niet de hele dag, maar ’t scheelt niet veel. Nu waren de engelen eens aan het zingen, de boodschapperengelen, de beschermengelen, de aartsengelen, de bengelen en ook een klein, blond engeltje. Dat was de grapjesengel. Terwijl al die engelen aan het zingen waren, maakte de grapjesengel een grapje. De engelen proestten het uit van het lachen, want in de hemel houden ze van grapjes. Maar ze lachten zo hard, dat hun liedjes uit hun monden vielen. Nu heeft de hemel geen vloer, dat is bekend. Je kunt zo naar beneden kijken. De engelen zagen al hun liedjes naar beneden dwarrelen, naar de aarde.

Op de aarde waren ze erg blij met al die liedjes. Het kon zo maar gebeuren dat twee mensen elkaar aankeken en een liefdesliedje begonnen te zingen. Dat gaf een hemels gevoel. Niet gek natuurlijk, want we weten nu dat liedjes uit de hemel komen.

Maar de engelen vonden dat eigenlijk maar niks. Al die verliefde mensen. Die gingen zomaar hand in hand lopen. Of naast elkaar op een bankje zitten. Of ze gingen dansen. Of erger nog, ze gingen zoenen. En dan kregen ze ook nog rode konen. Nee, dat vonden de engelen geen gezicht. Vandaar dat ze besloten om al die liedjes weer terug te halen. Op een nacht zijn ze aan komen vliegen. En ’s ochtends waren alle liedje weer terug in de hemel.

De mensen vonden dat heel erg. Vooral de verliefde mensen, want die wisten niet meer hoe ze verliefd moesten zijn. Die lachten niet meer. En dat vond de grapjesengel weer erg. Die hield van lachen. De volgende nacht heeft de grapjesengel daarom iets gedaan wat eigenlijk niet mocht van de andere engelen. Maar zij deed het toch. Zij heeft weer liedjes uitgestrooid. Zo kwam de hemel toch weer een beetje terug op de aarde. En de mensen werden weer verliefd.

Nu zal je zeggen: ‘Dat is niet waar.’ Maar volgens mij is het wel waar. Want kijk maar hoeveel mensen verliefd zijn. Nu zal je zeggen: ‘Ja, jonge mensen zijn verliefd op elkaar, dat is normaal. Maar ik zeg je dat ook oude mensen verliefd kunnen zijn. Dat komt door die liedjes. Nu zal je zeggen: ‘Het is niet waar dat iedereen verliefd kan worden.’ Maar vraag het aan de grapjesengel. Die zal je vertellen dat het waar is.

Ach, je zult het ook wel merken als je zelf verliefd wordt. Een hemels gevoel. Het kan niet anders, of dat komt uit de hemel.